Dodany: 2014-01-02 13:21:58

 

Czy warto robić przetworyWiele osób nie kupuje dżemów czy kiszonych ogórków w sklepach, ale robi je na własną rękę i trzyma w spiżarni albo piwnicy. Jest to bardzo popularne, szczególnie na wsi, gdzie jest to właściwie standardem. Większość ludzi ma tam chociaż kawałek swojej ziemi i z tego, co na niej wyhoduje, produkuje przetwory. Taką metodę poleca również catering opole. Jednak czy warto w ogóle robić przetwory?

 

Ile tak naprawdę kosztuje słoik dżemu własnej roboty? Jak ocenia catering opole, koszt nie jest wcale wyższy od tego, jaki mają przetwory w sklepach, a na pewno są o wiele zdrowsze no i oczywiście smaczniejsze. Do najczęściej robionych przez nas i polecany przez catering opole przetworów, należą oczywiście dżemy, konfitury, ogórki czy buraczki. Wszystkie te warzywa zbiera się najpierw na własnej działce, a następnie przetwarza, zgodnie z domową recepturą, która zawsze trochę różni się od innych.

 

Takie domowe wyroby są znacznie zdrowsze, niż te kupowane w sklepach. Przykładowo, nigdzie nie znajdziemy soku z malin tak świeżego i smacznego jak ten, który przyrządzimy sami z samodzielnie zebranych owoców..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Czy warto robić przetwory
Nick: